vineri, 27 noiembrie 2009

Pumnul lui Basescu...

.... si mecla lui Patriciu se potrivesc perfect. Sa ma explic.
Filmuletul cu bataia poate fi trucat la fel de bine cum poate fi real. Sau poate ca e vorba de o realitate mult exagerata. Ca o linie de creion ingrosata obsesiv de un dereglat psihic pana se rupe hartia. Poate Basescu l-a impins doar pe copilul ala... Dar nu asta e subiectul.
Patriciu lanseaza fumigena cu o seara inainte. A doua zi, Gardianul posteaza un filmulet. Realitatea are totul pregatit si il executa pe Marinar in direct. Magistral...
Cunoasteti teoria amorsei in media? O bomba de TNT nu poate exploda fara o amorsa. Adica o explozie mai mica ce provoaca marea explozie devastatoare. Asta e Gardianul: un ziar pe post de amorsa. Nu ne mai uitam dupa marea explozie la origine. Cum a aparut filmul? Cine l-a pastrat si de ce? Cine a scris scenariul executiei? Oricum nu ne mai intereseaza. E prea mic subiectul. Avem marea explozie. Avem studioul plin si ziaristii pitbull care isi infig coltii si nu mai dau drumul victimei decat la ordinul stapanului.
Toate astea sunt deja banale pentru profesionistii mass media. Multi dintre ei sunt nestiuti doctori in manipulare. Ce e nou in povestea noastra e Patriciu. Usor lasat pe spate, cu burta proeminenta in sus ca un Budha capitalist face pe mimoza in direct pe sub barba alba si neingrijita. Pastreaza morga aceea pe care si-a cumparat-o cu banii luati pe petrolul care apartinea romanilor. Dar e actor prost. Nu-i nimic credibil in declaratiile sale. Nu conteaza regia evidenta care se iteste din dedesubturile cazului de presa. Patriciu presteaza partea lui si dispare. E timpul ca furnicutele sa rostogoleasca boabele catre musuroi si pitbullii sa muste. Orice porcarie e buna cat timp e indreptata impotriva dusmanilor nostri.
Patriciu are probleme cu justitia. Patriciu e un fost profesor de arhitectura devenit miliardar in euro dupa douazeci de ani de afaceri cu statul. Patriciu se pricepe la orice. Debiteaza teorii economice semidocte si face pe detasatul de la inaltimea miliardului sau. Intre timp investeste sume fabuloase in afaceri proaste si distruge presa scrisa din Romania.
Cea mai mare problema actuala este criza economica. Un subiect care ar trebui sa fie centrul dezbaterilor pentru prezidentiale. Singurul subiect care ne priveste pe 99,99% din populatia tarii. Singurul subiect neimportant pentru Dinu Patriciu care nu are nimic de aflat. El stie deja totul. Daca ar exista o carte despre cum sa nu fii prost fara sa fii si fudul, cu siguranta cartea va fi fost scrisa de conu' Costache.
Cred ca Patriciu imi schimba viata in rau mai mult decat o face Basescu. Pentru asta mi-am dorit, macar si pentru o secunda, sa-i vad mecla fostului petrolist stalcita sub pumnul marinarului.
Sper sa traiesc clipa cand ma voi uita cu detasare si ingaduinta la amandoi. Sper sa nu mai simt niciodata nevoia sa scriu vreun text de orice fel despre niciunul dintre aceste personaje al caror loc este cu certitudine in trecut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu